• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Στόχος του Δήμου Αγίας Νάπας για κάθε επισκέπτη είναι να μάθει την ιστορία της πόλης. Μαθαίνοντας ο επισκέπτης μπορεί να αντιληφθεί γιατί η περιοχή αυτή αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και αναδείκτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα της Κύπρου.

Μπορείτε να πάρετε μέρος σε εκδρομές διάρκειας περίπου τριών ωρών η κάθε μια συνδιάζοντας της ιστορική γνώση με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Οι εκδρομές αρχίζουν και τελειώνουν στο Γραφείο Πληροφοριών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) στην Αγία Νάπα. Οι κρατήσεις για συμμετοχή γίνονται εκ των προτέρων. Και οι δύο εκδρομές περιλαμβάνουν μεταφορά των επισκεπτών με ένα καλά διατηρημένο παραδοσιακό λεωφορείο, ένα τυπικό λεωφορείο της παλιάς εποχής που χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά των γεωργών στην Αμμόχωστο, στη Λάρνακα και στη Λευκωσία.

Πρώτη εκδρομή: "Η ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ"

Η εκδρομή αυτή σκοπό έχει να δείξει στους τουρίστες την ιστορική ανάπτυξη της Αγίας Νάπας από τα Μεσσαιωνικά χρόνια μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει επίσκεψη στο παλιό υδραγωγείο και στο Μοναστήρι στο κέντρο του χωριού. Μετά από καφέ σε παραδοσιακό καφενείο, η διαδρομή συνεχίζεται με το παραδοσιακό λεωφορείο που σταματά σε ξωκλήσια.

Δεύτερη εκδρομή: "Η ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ - ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"

Η εκδρομή έχει σκοπό να δείξει την ιστορική σύνδεση της περιοχής με τη θάλασσα. Τα αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η περιοχή κατοικείτο από τους νεολιθικούς χρόνους.

Η εκδρομή αρχίζει από το Ακρωτήρι Γκρέκο, όπου γίνεται ενημέρωση για τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής σε σχέση με το φυσικό της περιβάλλον. Ακολούθως οι εκδρομείς μεταφέρονται σε ένα παρεκκλήσι στο βόρειο τμήμα του Ακρωτηρίου Γκρέκο.

Ύστερα από μια ανάπαυση για καφέ στο "Λιμανάκι" (το γραφικό Ψαρολίμανο), η περιοδεία συνεχίζεται κατά μήκος της ακτής στον αρχαιολογικό χώρο Μακρονήσσου και στην Εκκλησία της Αγίας Θέκλης. Η ξενάγηση επικεντρώνεται στην ενημέρωση των εκδρομέων για την περιοχή και επίσης παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για διάφορες άλλες τοποθεσίες που δυνατόν οι επισκέπτες επιθυμούν να εξερευνήσουν από μόνοι τους ή με οργανωμένη εκδρομή.