• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας ιδρύθηκε το 1994 και τα μέλη του ανέρχονται σήμερα στα 160, με ηλικίες 4 – 45 χρονών. Τα μέλη του στην πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι της Αγίας Νάπας. Στόχος της λειτουργίας του Χορευτικού Ομίλου είναι διττός. Από τη μια η γνωριμία με την αυθεντική λαογραφική μας παράδοση, μαθαίνοντας τόσο τους τοπικούς χορούς και τα τραγούδια όσο και τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του τόπου μας, καθώς επίσης και η υγιής, δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων μας, οι οποίοι βρίσκονται στις μέρες μας κάτω από την πίεση πολλών αλλότριων στοιχείων. Η αισθητική συγκίνηση και η πνευματική καλλιέργεια που προσφέρει η ενασχόληση με το χορό ανοίγει στους νέους, νέους ορίζοντες επικοινωνίας και έκφρασης γιατί ο χορός δεν είναι μόνο τέχνη αλλά και τρόπος ζωής.

Ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία τα δεκατέσσερα αυτά χρόνια, φθάνει να αναφερθεί ότι λειτούργησε αρχικά με 30 μέλη και σήμερα έχει φθάσει τα 160 σε ένα Δήμο όπου οι κάτοικοι του φθάνουν μόλις τους 1800.

Οι νέοι εντάσσονται με ενθουσιασμό στις Χορευτικές Ομάδες του Ομίλου. Έμαθαν να χορεύουν και να τραγουδούν τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα και αισθάνονται περήφανοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν μπροστά στο κοινό για να ψυχαγωγήσουν και να ψυχαγωγηθούν και το πιο σημαντικό όταν πρόκειται να παρουσιάσουν τη μικρή μας πατρίδα στους ξένους, τόσο στο εξωτερικό όσο και στους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν τον τόπο μας.

Ο Χορευτικός Όμιλος πρωτοστατεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Αγίας Νάπας συμμετέχοντας σ' όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις δίνοντας το δικό του πάντοτε στίγμα. Διαγράφοντας την πορεία στα καθιερωμένα πολιτιστικά δρώμενα επισημαίνω την πλούσια και αξιόλογη συμμετοχή του Ομίλου στο καθιερωμένο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Νάπας, στο οποίο παρουσιάζει εξολοκλήρου τα καλλιτεχνικά προγράμματα της παιδικής σκηνής καθώς και το κυπριακό παραδοσιακό προγράμματα στην Κύρια Σκηνή. Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομίλου στην παρουσίαση των Τελετών Λήξης των Φεστιβάλ 1997, 1998, 1999.

Η συμμετοχή επίσης του Ομίλου στις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές Εκδηλώσεις και Εκδηλώσεις του Κατακλυσμού είναι επίσης σημαντική. Στις Εκδηλώσεις αυτές ο Χορευτικός Όμιλος προσπαθεί να αναβιώσει ήθη και έθιμα του τόπου μας εμπλέκοντας τη νέα και την παλιά γενιά σ' ένα συναπάντημα γνήσιας παραδοσιακής κυπριακής έκφρασης.Η γιορτή των Γραμμάτων, το Φεστιβάλ Παιδιού, η Διεθνής Ημέρα Μουσικής καθιερωμένες κι αυτές εκδηλώσεις όπου ο Όμιλος με πρωτοτυπία πάντοτε δίνει το παρόν του είτε μουσικοχορευτικά είτε θεατρικά.

Τα συγκροτήματα του Χορευτικού Ομίλου Δήμου Αγίας Νάπας έχουν εμφανισθεί σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις στην Κύπρο καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα καθώς και στην Ιταλία (Διεθνές Φεστιβάλ Σαρδηνίας '98). Συμμετέχει επίσης σε πολλές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφές
Πολιτιστική Λειτουργός
Email mariacultural@agianapa.org.cy
Τηλέφωνο 23-816307
Φαξ 23-722607
Κινητό 99454677
Δήμος Αγίας Νάπας
Διεύθυνση Τ.Θ. 30026, 5340 Αγία Νάπα