• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Λιμανάκι Αγίας Νάπας

Το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας έχει ανακαινισθεί πλήρως και καταστεί ένα από τα τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αγίας Νάπας εκτός από το Μοναστήρι και το Ακρωτήρι Γκρέκο. Ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλώνεται γύρω από το λιμανάκι με υπαίθριο θέατρo, πίδακες και πλακόστρωτα μονοπάτια με μοντέρνες καφετέριες και εστιατόρια στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. Οι ψαρόβαρκες και οι ψαράδες προσδίδουν στο τοπίο μια ήρεμη ατμόσφαιρα που γαληνεύει το πνεύμα.

Το Λιμανάκι είναι επίσης ο τόπος όπου γίνονται οι εκδηλώσεις της πόλης όπως την ημέρα του Κατακλυσμού, λαϊκή παραδοσιακή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα και πυροτεχνήματα. Η τοποθεσία προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα τόσο στους ξένους επισκέπτες όσο και στους ντόπιους. Το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας αποτελεί στολίδι για την Αγία Νάπα προσφέροντας μια άλλη αίσθηση τόσο την ημέρα όσο και την νύκτα.

Παραλίες

Οι ακτές της Αγίας Νάπας θεωρούνται από τις καλύτερες ακτές της Κύπρου. Υπάρχουν στην περιοχή εκτεταµένες αµµώδεις παραλίες που προσελκύουν τους περισσότερους απο τους τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο. Η µέση θερµοκρασία της θάλασσας στην Αγία Νάπα καθόλη τη διάρκεια του έτους σε βαθµούς Κελσίου είναι η ακόλουθη:

Μήνας Μέση Θερμοκρασία
Ιανουάριος 17°C
Φεβρουάριος 17°C
Μάρτιος 18°C
Απρίλιος 19°C
Μήνας Μέση Θερμοκρασία
Μάιος 21°C
Ιούνιος 24°C
Ιούλιος 26°C
Αύγουστος 27°C
Μήνας Μέση Θερμοκρασία
Σεπτέμβριος 26°C
Οκτώβριος 25°C
Νοέμβριος 21°C
Δεκέμβριος 19°C

Σε όλες τις παραλίες της Αγίας Νάπας υπάρχουν διευκολύνσεις για όλα τα θαλάσσια σπόρ. Ο Κυπριακός Οργανισµός Τουρισµού επιθεωρεί τις παραλίες και µεριµνά για την προστασία των τουριστών. Σε όλες τις παραλίες της Αγίας Νάπας έχει απονεµηθεί η γαλάζια σηµαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ψηλό επίπεδο της καθαριότητας και τις εξαιρετικές διευκολύνσεις που προσφέρονται σύµφωνα µε τα επίπεδα που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tαξιδεύοντας από δυτικά προς ανατολικά συναντάτε τις ακόλουθες παραλίες :

Αγία Θέκλα

Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας βρίσκεται η μικρή παραλία της Αγίας Θέκλης. Στο άνοιγμα της παραλίας βρίσκεται ένα πολύ μικρό νησάκι, δίνοντας άλλη διάσταση στην ομορφιά της ακτής. Πήρε το όνομα της από την εκκλησία που είναι κτισμένη στην περιοχή.

Παραλία "Μακρόνησος"

O κόλπος αυτός αποτελείται από τρεις ορμίσκους. Οι ορμίσκοι εκτείνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις ο ένας δυτικά ο δεύτερος νοτιοδυτικά ενώ ο τρίτος ακολουθεί νοτιοανατολική κατεύθυνση. Ολόκληρη η παραλία λόγω της διαμόρφωσης της προστατεύεται από τους ανέμους.

Λάντα

Είναι μία παραλία μήκους 300 μέτρων που βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Μακρόνησος και Νησί.

Παραλία Νησί - Κόλπος Νησί

Βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από την Αγία Νάπα. Αυτές οι δύο παραλίες προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η παραλία αυτή προσδίδει μια νέα διάσταση στην ομορφιά του τοπίου. Είναι καλά προστατευμένη από τους ανέμους και διαθέτει διευκολύνσεις για όλα τα σπορ.

Βαθιά Γωνιά

Η Βαθιά Γωνιά βρίσκεται 400 μέτρα ανατολικά του Κόλπου Νήσι. Και η παραλία αυτή προστατεύεται πλήρως από τους ανέμους.

Περνέρα

Η παραλία αυτή εκτείνεται σε απόσταση 200 μέτρων και βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Βαθιά Γωνιά και Κατσαρκά.

Κατσαρκά

Είναι μια βραχώδης παραλία μήκους 800 μέτρων και βρίσκεται σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων δυτικά του ψαρολίμανου σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία Περνέρα.

Πανταχού

Η παραλία εκτείνεται από το λιμανάκι της Αγίας Νάπας σε απόσταση πέραν του ενός χιλιομέτρου και ακολουθεί μια ανατολική κατεύθυνση. Χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Διαθέτει διευκολύνσεις για όλα τα σπορ και στην περιοχή υπάρχουν πολλές καφετερίες, σνακ, μπαρ και εστιατόρια. Το λιμανάκι της Αγίας Νάπας με τις γραφικές του βάρκες προσδίδει ιδιόμορφο χαρακτήρα στην θέα φέρνοντας αναμνήσεις του παρελθόντος.

Γλυκό Νερό

Η παραλία αυτή αρχίζει από το σημείο που τελειώνει η παραλία Πανταχού και προχωρεί μέχρι το τέλος που βρίσκονται οι θαλασσινές σπηλιές.

Άμμος και Καμπούρη

Είναι μία παραλία σε ορμίσκο ανάμεσα στην παραλία Γλυκό Νερό και στην παραλία Κέρμια.

Κέρμια

Η παραλία Κέρμια βρίσκεται δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας στον κύριο δρόμο που οδηγεί στο Κάβο Γκρέκο.

Κόννος

Ο Κόννος βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας στο δρόμα ανάμεσα στο Κάβο Γκρέκο και στον Πρωταρά και είναι η τελευταία παραλία που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου. Είναι μία από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού και προστατεύεται καλά ακόμα και από σφοδρούς ανέμους.