• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


03/02/2018
DSC_4287.JPG

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν τόσο η διάλεξη με θέμα «Το Φάσμα του Αυτισμού και η Κοινωνική Αλληλεπίδραση» η οποία απευθυνόταν στους γονείς, όσο και η ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς με θέμα «To Φάσμα του Αυτισμού - οι δυσκολίες στην καθημερινότητα του Σχολείου, εργαστήρι διαχείρισης συμπεριφορών», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (2-3 Φεβρουαρίου) στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και στο ξενοδοχείο Nissi Beach Resort.
Τόσο τη διάλεξη όσο και την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου σε συνεργασία με το επαρχιακό γραφείο ΠΟΕΔ Αμμοχώστου. Ομιλητής και στις δύο ήταν ο Ελλαδίτης Λογοπεδικός κ. Ιωάννης Βογινδρούκας, ο οποίος ανέλυσε τη φύση της αυτιστική διαταραχής, τις γνωστικές δυσκολίες που συνυπάρχουν με αυτό και τα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί τα άτομα με αυτισμό να παρουσιάζουν στην καθημερινότητα τους.
Επεξήγησε επίσης, τις τεχνικές και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί μέσα στο πλαίσιο του Σχολείου να διευκολύνουν την μάθηση και την ένταξη των παιδιών με αυτισμό στην κοινωνία.
Τη διάλεξη στο Μουσείο τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος ενώ την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αμμοχώστου κ. Λούκας Τσούκκας. Στο χαιρετισμό του ο κ. Τούκκας αφού ευχαρίστησε το σύνδεσμο για την πρόσκληση του να συνεργαστούν για την ημερίδα. τόνισε ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης των παιδιών με αυτισμό καθίσταται πλέον αναγκαιότητα η ενημέρωση τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών για τον ορθό τρόπο διαχείρισης τους ώστε να συμβάλουν στην όσο το δυνατό ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο και γενικότερα στη βελτίωση του επιπέδου ζωής τους.
Σημειώνεται επίσης ότι τους χώρους διοργάνωσης τόσο της διάλεξης όσο και της ημερίδας παραχωρήθηκαν αφιλοκερδώς από το Δήμο Αγία Νάπα και το ξενοδοχείο Nissi Beach Resort.