• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


16/11/2017
DSC_5139.JPG


Τη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα, με στόχο την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων και την περαιτέρω αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης αποφάσισε να εφαρμόσει στις κατοικημένες περιοχές – Κόκκινες, Μερσηνιά και Κατάσπηλα αλλά και στο κέντρο (βόρεια) - το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη απόφαση του.
Το πρόγραμμα συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα αφορά μόνο τις δύο από τις τρεις κατηγορίες συσκευασιών, δηλαδή το χαρτί και το PMD και θα πραγματοποιείται με την δωρεάν προμήθεια από το Δήμο σακουλών ανακύκλωσης με διαφορετικό χρώμα για κάθε είδος ανακύκλωσης , μέσα στα οποία θα τοποθετούνται οι πιο πάνω συσκευασίες και συνεργείο του Δήμου θα τα συλλέγει μία φορά την εβδομάδα από το πεζοδρόμιο της κάθε οικίας. Η ημέρα συλλογής θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο, για την οποία θα ενημερωθεί το κοινό.
Σημειώνεται ότι για τις γυάλινες συσκευασίες δεν θα γίνεται συλλογή από πόρτα σε πόρτα γι’ αυτό θερμή παράκληση του Δήμου προς τους δημότες είναι όπως συνεχίσουν να τις μεταφέρουν στους πράσινους κάδους τύπου καμπάνα ή στους ημιβυθιζόμενους κάδους για γυαλί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κεντρικά σημεία της πόλης και τα οποία ως γνωστό είναι εύκολα προσβάσιμα για όλους.
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι στόχος του Δήμου είναι η ανακύκλωση να φθάσει μέχρι και 50% του όγκου αποβλήτων, ήδη υλοποιείτε σχετικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν τα ξενοδοχεία, και θέλουμε να επεκτείνουμε την ανακύκλωση μας σε όλες τις κατοικημένες περιοχές μέσω της περισυλλογής από πόρτα σε πόρτα, για τους δημότες της Αγίας Νάπας έχει ήδη προηγηθεί η παροχή δωρεάν κάδου κομποστοποίησης. Επίσης προχωρούμε στην εκπόνηση μελέτης για το πώς θα μπορέσει να χαρακτηριστεί η Αγία Νάπα ως eco - destination επωμένος θα δούμε και άλλες περιβαλλοντικά φιλικές ενέργειες στο Δήμο.