• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


07/11/2017
Retina_0060.jpg

Ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εργασίες της Α΄ Φάσης του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, η οποία ως γνωστό άρχισε στις 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, μεγάλο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον αξιόλογων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στην Β΄ Φάση του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής και το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολο το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής για την επιλογή των συμμετεχόντων.
Αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι το Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας έχει πλέον καθιερωθεί και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα Συμπόσια του είδους του με Παγκόσμιο εκτόπισμα.
Μία καινοτομία στο φετινό Συμπόσιο, είναι ότι οι γλύπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκτός από τη πέτρα ασβεστόλιθο της περιοχής Κυβίδων και άσπρο Μάρμαρο από την περιοχή της Καβάλας – Ελλάδα.
Τα έργα που θα φιλοτεχνηθούν από το άσπρο Μάρμαρο θα τοποθετηθούν, μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Καρούσου και του Δημοτικού Συμβουλίου, μερικά στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής, στον Κακτόκηπο και κάποια άλλα σε κεντρικά σημεία της πόλης, δημιουργώντας περισσότερα νέα σημεία αναφοράς.