• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


30/07/2017
DSC_4911.JPG

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας το Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των ηρωϊκώς πεσόντων κατά την Τούρκικη Εισβολή Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή.

Του Μνημόσυνου προέστη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης και τον Επιμνημόσυνο Λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο κ. Καρούσος τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση, χρέος ιερό και οφειλή απέναντι στην Ιστορία και τις επερχόμενες γενεές να τιμούμε όλους τους ήρωες μας, αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους» όπως είπε «που έπεσαν υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος, την τιμή και αξιοπρέπεια του έθνους, την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αψηφώντας τον κίνδυνο του θανάτου».

«Σήμερα ανέφερε «είναι η εποχή που καλούμαστε όλοι να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα απέναντι στην καταπάτηση των ανθρωπίνων αξιών, στην περιφρόνηση του Δίκαιου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υποταγή μας πρωτίστως στα δικά μας πάθη που αποδυναμώνουν τις αντιστάσεις μας και τη λογική μας και μας καθιστούν ευάλωτους απέναντι στα σύγχρονα όπλα επιβολής των ισχυρών έναντι των ασθενέστερων, στην κυριαρχία του νόμου του ισχυρότερου που μετέρχεται κάθε μέσο προκειμένου να υποδουλώσει ψυχές και συνειδήσεις».


«Από τη θυσία των ηρώων της πατρίδας μας», συνέχισε, «αντλούμε αντοχή και δύναμη, για συνέχιση του αγώνα μας, που στοχεύει στην λευτεριά και τη δικαίωση. Χρέος όλων μας είναι να υποστηρίξουμε την όποια μορφή αγώνα για την ελευθερία των κατεχομένων εδαφών μας. Είναι τιμή της γενιάς μας το γεγονός ότι η ιστορία μας έταξε φρουρούς στις εθνικές Θερμοπύλες της Κύπρου».

Τόνισε επίσης, ότι «η ελευθερία, η ευτυχία και το καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας θα είναι η πιο σωστή δικαίωση και η πιο σωστή εκπλήρωση του χρέους μας της θυσίας των ηρώων που την μνήμη τους τιμούμε σήμερα». Και για την εκπλήρωση αυτού του ιστορικού χρέους σημείωσε «θα αγωνιζόμαστε με πίστη, με συνέπεια, με θάρρος και αποφασιστικότητα».

«Ιδιαίτερα βαρύ είναι το καθήκον μας απέναντι στους ηρωικούς νεκρούς μας», γι’ αυτό επισήμανε, «δεν πρέπει και δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ούτε κατώτεροι της δικής τους προσφοράς προς την πατρίδα» κατέληξε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.