• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


15/07/2017
DSC_4012.JPG

Εξαιρετική παράσταση, πολυπολιτισμικού χαρακτήρα παρουσίασαν χθες βράδυ (Παρασκευή 14 Ιουλίου) το Γεωργιανό Χορευτικό Συγκρότημα «Sioni» και το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμιοσύνη», στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού προγράμματος του Δήμου Αγίας Νάπας. Τα δύο συγκροτήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Κύπρου, της Ελλάδος και της Γεωργίας.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση εντάσσεται επίσης, στις διαπολιτισμικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει για δεύτερη χρονιά μαζί με τους Δήμους Παραλιμνίου (ο οποίος είναι ο επικεφαλής εταίρος), Σωτήρας και Δερύνειας και την εταιρεία συμβουλευτκών υπηρεσιών Enoros Consulting Ltd.
Στόχος του έργου είναι η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου. Το «Μωσαϊκό Πολιτισμών» στηρίζει τη διαδικασία ένταξης των ΥΤΧ στην κυπριακή κοινωνία, συμβάλλοντας στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και στην πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού.