• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


19/06/2017
DSC_2421.JPG

΄Εγινε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δήμου Αγίας Νάπας η παρουσίαση της Α΄ Φάσης της έκθεσης από τον ανάδοχο μελετητή και το Τμήμα Περιβάλλοντος για την μελέτη της ολοκληρωμένης παράκτιας διαχείρισης ζωνών σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.
Η μελέτη γίνεται μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων της χώρας μας έναντι του πρωτοκόλλου και της σύμβασης της Βαρκελώνης, το οποίο ορίζει την ανάγκη για την Κυπριακή Δημοκρατία να ορίσει το χερσαίο και το θαλάσσιο μέρος της ζώνης αυτής.
΄Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστα Χ’’ Παναγιώτου «η μελέτη είναι επικεντρωμένη στο χερσαίο κομμάτι και με βάση αρκετά κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά τα οποία, λήφθησαν υπόψη γίνεται μία προσπάθεια να χαρακτηριστεί σαν παράκτια ζώνη μία ευρύτερη περιοχή όπου οι δραστηριότητες οι κοινωνικές και οικονομικές αφορούν τις κατοικημένες και μη περιοχές των Δήμων και Κοινοτήτων σε όλη την ελεύθερη Κύπρο».
Στη σύσκεψη δόθηκε ειδική έμφαση στα θέματα που αφορούν τους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και ευρύτερα των Κοκκινοχωρίων και έγινε αρκετή συζήτηση εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις επί της διαδικασίας και κυρίως επί των τεχνοκρατικών κριτηρίων, τα οποία το Τμήμα Περιβάλλοντος θα λάβει υπόψη για συνέχιση της διαδικασίας.