• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


16/05/2017
Α΄Φάση Αδελφοποίησης με τις Σέρρες.jpg

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαϊου στις Σέρρες η τελετή της Α’ Φάσης αδελφοποίησης του Δήμου Αγίας Νάπας και του Δήμου Σερρών της Ελλάδας. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος και Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Στον επίσημο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η σφραγίδα στη σχέση των δύο πόλεων που ένωσε τη φιλία των Κυπρίων στις Σέρρες και των Σερραίων της Αγίας Νάπας αλλά και τη γέφυρα ψυχής που ενώνει τα Μοναστήρια της Παναγίας Αγίας Νάπας και του Τιμίου Προδρόμου Σερρών έγραψε συναισθήματα φιλίας, αγάπης, κοινών στόχων και μεγάλες προοπτικές συνεργασίας».

«Επενδύσαμε πρόσθεσε σ’ αυτή την αδελφοποίηση ευελπιστώντας στη διατήρηση και τη σύσφιξη δεσμών μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων. Στόχος μας η ανάπτυξη και η συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, πολιτιστικές ανταλλαγές, κοινωνικές και άλλες διοικητικές συνεργασίες που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Οι ανταλλαγές εμπειριών θα ενδυναμώσουν τις δύο πόλεις και θα δώσουν την ευκαιρία σε διάφορες ομάδες πολιτών και των δύο πόλεων να αναπτύξουν πρωτοποριακές ιδέες και δραστηριότητες» κατέληξε ο κ, Καρούσος.

Τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας συνόδευσαν στις Σέρρες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αναστασία Τσοκκή και Μάριος Βάσου, η Πολιτιστική Λειτουργός Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, ο Πρωτοπρεσβύτερος της Παναγίας Αγίας Νάπας Πάτερ Βασίλειος, το πολιτιστικό σχήμα «Κάβο Γκρέκο» και ο Χορευτικός Όμιλος του Δήμου Αγίας Νάπας.

Η Β΄ Φάση αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αγίας Νάπας την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού.