• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


13/04/2017
DSC_5332.JPG

Παρουσιάστηκε χθες (Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου) ενώπιον του Δημάρχου κ. Γιάννη Καρούσου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, από τους μελετητές του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Πολυτία Αρμός, η προμελέτη της Α΄ Φάσης του έργου «Ανάπλαση-Αναβάθμιση Οδικού Δικτύου Αστικού Κέντρου Αγίας Νάπας».
Ο μελετητής που βρέθηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος έχει σαν κεντρική ιδέα το όραμα του Δήμου όπως προκύπτει από τη μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού «Ανάδειξη του Αστικού Κέντρου με Καθολικά Προσβάσιμο –Οικολογικό –Πολιτιστικό –Πολιτισμικό και Αειφόρο Χαρακτήρα. Ονειρεύομαι, Στοχεύω, Δημιουργώ, Αναδεικνύω, Διατηρώ, και Προωθώ την Ολοκληρωμένη Τουριστική Εμπειρία».»

Οι προτάσεις της προμελέτης επικεντρώνονται στα εξής:
• Την ανάπτυξη και καθιέρωση “Brand Name” ολοκληρωμένης «Τουριστικής Εμπειρίας Αγίας Νάπας» που θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την δημιουργία εναλλακτικού και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος ειδικού ενδιαφέροντος με στόχο τη διείσδυση σε νέες αγορές τουρισμού (διατηρώντας και ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες) με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
• Τη διατήρηση, ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομίας και του μεσαιωνικού μοναστηριού ως εναλλακτικό προϊόν τουρισμού.
• Την αύξηση των εσόδων στα ταμεία του Κράτους και στον Δήμο σε ετήσια βάση.
• Την διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ειδικά για τον ντόπιο πληθυσμό.
• Την εφαρμογή Αειφόρων/Βιώσιμων προγραμμάτων.
• Στην υιοθέτηση δράσεων που σκοπό θα έχουν στην αλλαγή της αντίληψης από
προορισμό νυχτερινής ζωή σε προορισμό ποιότητας και εμπειρίας.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είδαν πολύ θετικά την προσέγγιση της ομάδας μελέτης όσο αφορά το ιστορικό κέντρο, προέβησαν στα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις, τα οποία θα ληφθούν υπόψη στην επόμενη φάση της μελέτης όπου θα γίνει πιο λεπτομερής σχεδιασμός της ανάπλασης.
«Με την ανανέωση της εικόνας του κέντρου στόχος μας εξήγησε ο κ. Καρούσος είναι η ουσιαστική αναζωογόνηση του, η τόνωση και η ουσιαστική αναβίωση της επιχειρηματικότητας στο κέντρο και η βελτίωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας».
Με βάση το συμβόλαιο η επόμενη φάση της μελέτης θα πρέπει να παραδοθεί στο Δήμο σε 2-3μήνες και η ολοκληρωμένη μελέτη υπολογίζεται, αν και εφόσον δοθούν έγκαιρα οι εγκρίσεις από τα απαραίτητα τμήματα, να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου.