• Τηλέφωνο: +357 23 816 300 | Email: info@agianapa.org.cy

Τελευταία Νέα

Πίσω στα τελευταία νέα


06/04/2017
17ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.jpg

Διεξάγεται από τις 8-12 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας για 17η χρονιά, το Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τουρνουά που πραγματοποιείται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, αφού φέτος συμμετέχουν 334 ομάδες , 19 από επτά διαφορετικές ακαδημίες χωρών του εξωτερικού όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, ο Λίβανος και η Ιορδανία.
Το τουρνουά διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο SoccerWorldCyprus και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του Δήμου Αγίας Νάπας με Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 5,000 περίπου παιδιά 6-16 ετών, σε δέκα ηλικιακές κατηγορίες (2001-2010) και τους αγώνες θα διευθύνουν 90 διαιτητές, ενώ τη διοργάνωση θα στηρίζουν πενήντα εθελοντές.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος σε δηλώσεις του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους διοργανωτές και σε όλους όσοι στηρίζουν το τουρνουά, δηλώνοντας παράλληλα ότι κανείς δεν περίμενε όταν πρωτάρχιζε ο θεσμός αυτός ότι θα είχε τέτοια απήχηση. Η Αγία Νάπα πρόσθεσε είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τις 20,000 επισκέπτες, 750 εκ των οποίων είναι από το εξωτερικό, που έρχονται εξ’ αιτίας της διοργάνωσης, η οποία ουσιαστικά όπως είπε κηρύσσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου και ότι το Ayia Napa Soccer Festival είναι από τους βασικούς λόγους που έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Αγία Νάπα.
Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το αθλητικό του κέντρο αφού υπάρχει πλάνο για την επόμενη τριετία όπου θα επενδυθούν 1.2 εκ σε γήπεδα και υποδομές και κάλεσε τους επισκέπτες να δράξουν τη; ευκαιρίας και να επισκεφθούν τις παραλίες, το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», τα αξιοθέατα, όλα τα Μνημεία και σημεία αναφοράς της πόλης. Σημείωσε παράλληλα ότι ο Δήμος θα προσφέρει το τριήμερο 7, 8, 9 Απριλίου, προς όλους τους επισκέπτες δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες.